zondag 17 juni 2012

PrijsvraagMaandag 11 juni landt Thea weer veilig in Dublin, om weer aan te sluiten op de traditionele manier van verplaatsing over zee.  Wij besluiten het eiland Man over te slaan en nog even langs de Ierse kust te varen. Daarom vertrekken wij woensdagmorgen met een licht windje naar Ardglass in het zuiden van Noord Ierland. Noord Ierland is weer Engels dus de euro’s kunnen weer worden opgeborgen. Voor de inflatie maakt het niet uit welke muntsoort je hebt want ook de Engelse economie kraakt in haar voegen horen wij op de BBC. Bij Noord Ierland had ik niet direct een goed gevoel waarschijnlijk vanwege alle narigheid in het verleden maar het is er qua natuurschoon prachtig. Hoge bergen (The Mours) lopen af in zee. Er liggen prachtige golfbanen met dito golfclubs langs de kust. Na een prachtige maar wel weer koude zeildag gaan wij ’s-avonds naar de kroeg om de voetbalwedstrijd Nederland Duitsland te zien. Wij kondigen maar meteen aan dat wij uit Holland komen en vinden in de kroeg alleen maar medestanders, niemand is voor Duitsland, dat is weer meegenomen. Aan een spelanalyse zal ik mij niet wagen. Na de wedstrijd keren wij terug naar de boot. Twee Engelse heren van de boot naast ons lopen met ons op richting het haventerrein. “Are you the Dutch couple” van de boot in de haven vraagt de een. Zeker antwoorden wij. Alsof ik met mijn gulp open een galadiner betreed zegt hij zacht besmuikt: “Je voert de verkeerde vlag”. Eerst dacht ik nog dat hij op de wedstrijd Nederland Duitsland doelde, dan had ik het kunnen begrijpen, maar dat was het niet. De Ierse gastenvlag die bij ons in het stuurboord wand wappert hoort de Engelse te zijn. Het is hier Engeland en de vlagvoering is geen sinecure! Sorry, wij verwisselen direct om het weer goed te maken. Wel gek dat die Noord Ieren niet zoveel met de Republiek Ierland hebben. Op de avond dat Ierland speelt staat hier nergens de TV aan. Het zijn gewoon Engelsen en zo voelen zij zich ook. Hun Noord Ierse jongens spelen in het Engelse nationale team.
Uitzicht op de Ierse zee bij de Golfclub in Ardglass
 De volgende dag stappen wij de golfclub binnen. Het heeft nog die oude victoriaanse sfeer van tradities, die ook in sommige yachtclubs te vinden is. Een groot gevernist houten bord met alle presidenten van de club vanaf 1896. Personeel aan de bar in uniform en luie leren chesterfields om notenhouten tafels. Ik vind het prachtig. Weer een biertje maar geen Wifi dat is te modern. Als we weer buiten komen regent het en moeten we op een holletje naar de boot. De wind trekt aan naar gale (windkracht 8) en we slapen slecht door het gehobbel en de geluiden die horen bij harde wind in de haven. Van uitvaren is geen sprake, iedereen blijft liggen dus Belfast moet nog even op ons wachten.
Om onze de lezers van dit blog meer te betrekken bij ons avontuur hebben wij een prijsvraag bedacht. Onderweg bij New Castle (Noord Ierland) zagen wij deze vogel. Wie raadt/ weet welke vogel het is wint de prijsvraag! Met als hoofdprijs een eervolle vermelding in het volgende blog. De eerste inzender met het goede antwoord wordt uiteraard als eerst genoemd wat weer extra eervol is, reageer dus snel!
De vogel van de prijsvraag! Wie weet het?

Zondag 17 juni is het vaderdag. Een piepje op mijn telefoon herinnert mij aan dit fenomeen. Geen tekening maar een lief SMS-je en later nog een telefoontje van onze kinderen. Thea maakt het feest compleet door midden op zee een heerlijke pizza te fabriceren voor vaderdag. Wat een feestdag alleen het weer kan beter koud en regen doen de feestvreugde geen goed. Wij zijn onderweg naar Bangor bij Belfast. Gister zijn we er al met de bus naar Belfast geweest maar nu dus met onze boot. Het is een leuke stad minder somber dan ik had verwacht met mooie winkels en oude gebouwen. Wij vonden het een leukere stad dan Dublin. Om 16.00 uur meren wij aan bij Bangor Marina. Een moderne grote marina met alle faciliteiten…………….. en de zon schijnt Vaderdag 2012 is gered!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten