donderdag 26 april 2012

Volgende week gaat het gebeuren. We vertrekken van onze haven in de heen naar Schotland.en Engeland. Schotland ronden staat al lange tijd op het verlanglijstje, maar het kwam er maar niet van. Werk, familie kleinkinderen maar nu is er even windstilte in figuurlijke zin dan. In september komt ons 8e kleinkind, daar willen we graag bij zijn maar er is dus nog ruimte voor een maand of drie zeilen genoeg om Engeland te ronden. Om het allemaal een beetje gezellig te houden gaan we niet helemaal bovenlangs maar door het Caledonian canal. een short cut met wat rustiger vaarwater maar natuurlijk wel het monster van Log Ness.
De winteravonden hebben wij gebruikt voor de voorbereiding. Kaarten kopen route plannen. Apparatuur aanschaffen etc. De vraag was ook gaan we om Engeland heen met de klok mee of juist tegen de klok in.
Tegen de klok in biedt het voordeel dat het statistisch minder zou regenen in mei juni. Daar staat tegenover dat het kouder is dan het zuiden vooral de nachtelijke oversteek naar de Oostkust. Toch kozen wij tot vorige week voor deze route vanwege het weer. Nu het varen dichterbij komt en wij de trui nog regelmatig nodig hebben realiseren wij ons dat het wel erg koud zal worden. Dus toch maar onderlangs. Oostende, Calais,  Eeastborne dan verder om de zuid met een stop op de gebruikelijke plaatsen waarover later meer.
Het is nog redelijk druk met het op orde krijgen van de boot. Nieuwe accu's AIS,  een zonnedekje dat we echt hopen nodig te hebben enz. Wij gaan er allemaal over schrijven in dit blog en vinden het leuk als jullie met ons meelezen.

1 opmerking:

  1. Ahoy Sindoro! Wat een leuke start van het blog. Goede reis gewenst, wij vertrekken half mei, nog steeds eerst naar Schotland dus we komen elkaar halverwege vast tegen. Hebben (net zo als jullie waarschijnlijk) last van te veel kou&nattigheid met de laatste klussen, maar vandaag toch weer t water in.
    We volgen jullie, hartelijke groet, Jacomine en Roel a/b TARA

    BeantwoordenVerwijderen